Jeg synes lige, at mine forældres skulle forkæles lidt efter en lang arbejdsdag, så derfor bagte jeg selvfølgelig nogle boller som stod klar, da de kom hjem ;-).
Opskriften er herinde fra http://frksveske.blogspot.dk/2011/09/frk-sveskes-rustikke-gulerodsboller.html
Jeg puttede dog lidt mere revet gulerod i + mere hvedemel, da jeg synes dejen var lige klæbrig nok. Opskriften var til 10-12 boller - jeg fik 16 mindre boller ud af dejen. (De vejede ca. 72g pr. stk)
- 1 pk. gær
- 2 dl lunken vand
- 2 dl skummetmælk
- 3 tsk. salt
- 2 spsk. olie
- 100 g reven gulerod
- 100 g solsikkekerner
- 100 g groft rugmel
- 100 g grahamsmel
- Ca. 250 g hvedemel
1) Opløs gæren i det lune vand.
2) Tilsæt skummetmælk, salt, olie, gulerod og solsikkekerner.
3) Rør melet i lidt efter lidt
4) Stil dejen til hævning ca. 1 time.
5) Tænd ovnen på 250 grader.
6) Ælt dejen igennem på et meldrysset bord og del i 10-12(Jeg fik 16) boller.
7) Lad bollerne efterhæve på en plade med bagepapir i 15-20 min.
8) Bag bollerne ca. 8 min ved 250 grader og skru derefter ned på 200 grader i ca. 8 min.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar