torsdag den 19. september 2013

Boller med kartofler


Ja hvorfor egentlig ikke putte kartofler i boller? Resultatet blev rigtig godt - sprøde udenpå og bløde indeni :-).


Ingredienser til 10 boller:
  • 25 gram gær
  • 4 dl vand
  • 1 dl A38 eller anden surmælksprodukt
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 spsk olie
  • 200 gram kogte moste kartofler
  • 250 gram fuldkorns hvedemel
  • Alm. hvedemel for resten(ca 500 gram)

1. Rør gæren ud i det lunkne vand
2. Tilsæt A38, salt, sukker, olie samt de moste kartofler
3. Rør herefter melet i lidt efter lidt og ælt dejen rigtig godt sammen til den er smidig og glat
4. Lad dejen hæve under et klæde i 1 time
5. Virk dejen op og skær dejen ud i 10 firkanter - eller rul dejen til boller
6. Lad bollerne efterhæve i 30 min og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 15 min

Ingen kommentarer:

Send en kommentar