Ja hvorfor egentlig ikke putte kartofler i boller? Resultatet blev rigtig godt - sprøde udenpå og bløde indeni :-).
Ingredienser til 10 boller:
- 25 gram gær
- 4 dl vand
- 1 dl A38 eller anden surmælksprodukt
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 2 spsk olie
- 200 gram kogte moste kartofler
- 250 gram fuldkorns hvedemel
- Alm. hvedemel for resten(ca 500 gram)
1. Rør gæren ud i det lunkne vand
2. Tilsæt A38, salt, sukker, olie samt de moste kartofler
3. Rør herefter melet i lidt efter lidt og ælt dejen rigtig godt sammen til den er smidig og glat
4. Lad dejen hæve under et klæde i 1 time
5. Virk dejen op og skær dejen ud i 10 firkanter - eller rul dejen til boller
6. Lad bollerne efterhæve i 30 min og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 15 min
Ingen kommentarer:
Send en kommentar