Ingredienser til mange:
- 200 gram smør
- 150 gram sirup
- 75 gram brun farin
- 125 gram sukker
- 5 gram stødte nelliker
- 5 gram stødt allehånde
- 5 gram stødt kanel
- 5 gram potaske rørt ud i 2 spsk vand
- 40 gram hakkede mandler
- 400 gram mel
1. Smelt smør, sirup, brun farin og sukker i en gryde, indtil det bliver håndvarmt.
2. Kom krydderierne ned i smørmassen og rør massen godt sammen
3. Rør melet i massen sammen med potaskevandet og mandlerne
4. Ælt det hele sammen til en sammenhængende dej
5. Rul dejen til en pølse med en diameter på ca. 5 cm.
6. Pak dejen ind i plastikfolie, og læg den i køleskabet i 2-3 timer
7. Skær dejen ud i tyde skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir.
8. Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 6 min
Opskriften er nuppet direkte herinde fra: http://www.clausmeyer.dk/da/opskrifter_/jul_med_meyers/brunkager.html?recipeid=84
Ingen kommentarer:
Send en kommentar