lørdag den 7. december 2013

Brunkager af Claus Meyer



Ingredienser til mange:

  • 200 gram smør
  • 150 gram sirup
  • 75 gram brun farin
  • 125 gram sukker
  • 5 gram stødte nelliker
  • 5 gram stødt allehånde
  • 5 gram stødt kanel
  • 5 gram potaske rørt ud i 2 spsk vand
  • 40 gram hakkede mandler
  • 400 gram mel


1. Smelt smør, sirup, brun farin og sukker i en gryde, indtil det bliver håndvarmt.
2. Kom krydderierne ned i smørmassen og rør massen godt sammen
3. Rør melet i massen sammen med potaskevandet og mandlerne  
4. Ælt det hele sammen til en sammenhængende dej 
5. Rul dejen til en pølse med en diameter på ca. 5 cm.
6. Pak dejen ind i plastikfolie, og læg den i køleskabet i 2-3 timer 
7. Skær dejen ud i tyde skiver og læg dem på en bageplade med bagepapir.
8. Bag kagerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 6 min



Opskriften er nuppet direkte herinde fra: http://www.clausmeyer.dk/da/opskrifter_/jul_med_meyers/brunkager.html?recipeid=84

Ingen kommentarer:

Send en kommentar