fredag den 24. maj 2013

Fedtfattige bananmuffins


Så blev det endelige fredag igen :-). Ugen har budt på 2 skoledage hvor den har stået på udarbejdelse af kartoffelsuppe, en lækker kold kartoffelsalat og andre retter hvori kartoflen indgår.
- Derudover gik vi også set hvordan de resterende 5 uger kommer til at foregå - vi må højst have 2 fraværsdage i løbet af de næste 5 uger, hvilket kommer til at gå ud over mine tider ved psykologen :-/.. Så det bliver lidt interessant?

I dag lavede jeg nogle muffins med banan. :-) Der er intet fedtstof i, og en stor del af sukkeret er byttet ud med perfect fit. Jeg kom kakaopulver i halvdelen af dejen, så de fik den marmorerede effekt.

Bananmuffins med havregryn(12 stk)

  • 3 æg
  • 50g sukker
  • 60g Perfect fit
  • 100g havregryn
  • 100g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 3 bananer
  • 1-2 spsk kakao til den ene del af dejen
1. Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse
2. Bland havregryn, mel og perfect fit sammen i en skål
3. Tilsæt blandingen til æggemassen og rør godt
4. Tilsæt bagepulver samt de moste bananer og del dejen i to
5. Tilsæt kakao til den ene del 
6. Fordel de to masser skiftevis i muffinsformene
7. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15-20min

Så kan man evt lave en blanding af flormelis, kakaopulver, kokosmel, havregryn og lidt margarine som topping! :-) 



Ingen kommentarer:

Send en kommentar