mandag den 14. oktober 2013

Tomatsuppe


Mmh, det er jo ved at være suppetid nu :-). Og det jo ikke dumt - man kan lave rigtig mange forskellige lækre supper, som man bestemt kan spise med god samvittighed.
Denne suppe er en tomatsuppe med friske tomater og basilikum.



Ingredienser til 2-3 personer:

  • 1 kilo tomater
  • lidt salt 
  • lidt peber
  • lidt sukker
  • 1 gulerod
  • 1 porre
  • 1-2 løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 1 liter hønsefond eller bouillon
  • frisk basilikum
  • 2-3 spsk cremefraiche 

1. Halvér tomaterne og put dem i et ovnfast fad sammen med lidt salt, peber og lidt sukker
2. Bag dem i en forvarmet ovn ved 190 grader i 30-35 min
3. Skær imens grøntsagerne groft og sautér dem i lidt olie i 5 min
4. Tilsæt herefter tomaterne samt bouillon og et par hakkede basilikum-blade
5. Lad suppen koge i 30 min og blend den herefter
6. Put den tilbage i gryden, kog den op og tilsæt cremefraiche
7. Smag den til med krydderier og servér med et par basilikumblade



Ingen kommentarer:

Send en kommentar