Halvdelen af dejen brugte jeg dog til traditionelle kanelsnegle.
Ingredienser til 30-40 små snegle:
- 50g gær
- 2½ dl mælk
- 2 æg
- 2 spsk sukker
- ½ tsk salt
- 2 spsk olie
- 250g grahamsmel eller speltmel
- 250g hvedemel
Fyld:
- 100g brun farin
- 50g sukker
- 120g smør
- (Lidt revet marcipan)
- ELLER: smeltet chokolade
Fremgangsmåde:
- Rør gæren ud i den lunkne mælk
- Tilsæt æg, sukker, olie, salt og de to slags mel
- Ælt dejen godt sammen til den er glat og god at arbejde med
- Stil den til hævning i 30 min
- Del dejen i to - rul hver dej ud til en aflang firkant
- Smør fyldet på
- Rul dejen sammen og skør den ud til snegle
- Lad dejen efterhæve på en bageplade i 15 min
- Bag sneglene i forvarmet ovn i ca 15 min ved 200 grader
Opskriften er fundet på www.smagsloejer.dk
mums og en kop varm kakao der til :D
SvarSlet