fredag den 12. april 2013

Banankage som marmorkage

Så blev det endelig fredag! haps :-).
- Og derfor skulle der da lige bages en kage - det kan da ikke være anderledes..
Denne kage er delt op i to: En lys dej med chokoladestykker og en mørk dej med valnødder. :-) Begge deje er med banan.

Min far skal sidde på sit arbejde hele aftenen og noget af natten grunden gymnasiefest, og derfor syntes jeg lige, at han skulle have nogle stykker kage med til den lidt kedelige tjans. - Så han drøner lige forbi Havnegade her i aften og henter kagen - det er sgu da nemt hva? ;-).

Ingredienser (Springform):

  • 100 sukker
  • 70 gram perfect fit
  • 4 æg
  • 2 store bananer
  • 225 gram mel
  • 2 spsk kakao
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 gram blødt smør
  • 100 gram hakket chokolade
  • 1 håndfuld valnødder

1. Pisk sukker, perfect fit og æg sammen til en luftig masse
2. Tilsæt de moste bananer, mel, vaniljesukker, bagepulver og rør det godt sammen
3. Rør tilsidst den bløde smør i dejen
4. Del massen i to - den ene tilsættes der kakao og valnødder, den anden hakket chokolade
5. Hæld den lyse dej i smurt springform, hvorefter den brune smørres ovenpå
6. Herefter kan man lave mønstre i dejen - hvis man har lyst til det ;-)
7. Bag kagen midt i en forvarmet ovn ved 175 grader i 40-50min




Ingen kommentarer:

Send en kommentar