tirsdag den 4. juni 2013

Naan brød

Her de sidste rigtige skoledage inden den afsluttende eksamen, har vi nogle fagrettede dage. Jeg har her valgt ernæringsassistent - da det er den uddannelse jeg vil tage på hovedforløbet. I dag skulle vi lave mad fra udlandet, og jeg lavede derfor blandt andet disse naan brød, som er utrolig nemme, men også meget fede og hvide. ;-)


Ingredienser til 8 stk:

  • 15 gram gær
  • 2 dl letmælk
  • 1 dl yoghurt
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk bagepulver
  • 400 gram hvedemel
  • Smeltet smør til penslning(ghee)

1. Rør gæren ud i letmælken der er lunken
2. Tilsæt yoghurt, mel, sukker, salt og bagpulver og ælt dejen sammen
3. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse(Ca.1 time)
4. Del dejen i 8, som hver skal formes som et blad eller en dråbe - ca 2 cm tyk.
5. Pensl herefter brødene med smeltet smør
6. Bag dem i en forvarmet ovn ved 250 grader i ca 5-7 min





Ingen kommentarer:

Send en kommentar