tirsdag den 10. september 2013

Boller med havregrød vol 2.

Lækre bløde boller med havregrød og fuldkorn

Ingredienser til 7 stk:

  • 25 gram gær
  • 1 dl havregrød
  • 1½ dl koldt vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 50 gram skyr
  • 50 gram rugmel
  • 100 gram fuldkornshvedemel
  • Alm hvedemel for resten, ca. 3-400 gram
1. Rør gæren ud i den lune havregrød og tilsæt det kolde vand
2. Tilsæt herefter salt, sukker samt skyr og rør det godt sammen
3. Rør herefter de forskellige meltyper i massen og ælt dejen godt sammen - den må gerne være lidt klistret
4. Lad dejen hæve under et klæde i 1-2 timer
5. Efter hævningen deles dejen i 7-8 boller, som placeres på en bageplade beklædt med bagepapir
6. Lad herefter bollerne efterhæve i 45 min, og bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader i 15-20 min



Ingen kommentarer:

Send en kommentar