Ingredienser til 7 stk:
- 25 gram gær
- 1 dl havregrød
- 1½ dl koldt vand
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 50 gram skyr
- 50 gram rugmel
- 100 gram fuldkornshvedemel
- Alm hvedemel for resten, ca. 3-400 gram
1. Rør gæren ud i den lune havregrød og tilsæt det kolde vand
2. Tilsæt herefter salt, sukker samt skyr og rør det godt sammen
3. Rør herefter de forskellige meltyper i massen og ælt dejen godt sammen - den må gerne være lidt klistret
4. Lad dejen hæve under et klæde i 1-2 timer
5. Efter hævningen deles dejen i 7-8 boller, som placeres på en bageplade beklædt med bagepapir
6. Lad herefter bollerne efterhæve i 45 min, og bag dem i en forvarmet ovn ved 220 grader i 15-20 min
Inspiration er hentet her: http://cocoogco.blogspot.dk/2012/11/havregrdsboller.html
Ingen kommentarer:
Send en kommentar