mandag den 25. november 2013

Broccolisalat med ristede solsikkekerner


Vi var i køkkenet på skolen i dag, og skulle lave nogle retter, som kunne serveres til en buffet.
Min gruppe lavede derfor blandt andet en broccolisalat, som man ofte finder på en buffet.


Ingredienser til 4 personer:


  • 1 broccolihoved(ca 500gram)
  • 1 finthakket rødløg
  • 1½ dl creme fraiche
  • 1 tsk eddike
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk citronsaft
  • ½ tsk salt
  • Omkring 100 gram ristede solsikkekerner
  • 200 gram stegt bacon i tern eller strimler


1. Skær broccolien i små buketter og læg dem i et skål - hæld dem over med kogende vand og lad dem trække i 10-15min
2. Bland broccolien sammen med det hakkede løg, creme fraiche, eddike, sukker, citronsaft og salt
3. Tilsæt herefter halvdelen af de ristede solsikkekerner, samt halvdelen af den stegte bacon(Resten bruges som pynt). 
4. Stil salaten på køl i et par timer
5. Servér salaten og pynt med resten af solsikkekernerne samt baconen. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar