søndag den 21. september 2014

Fedtfattige æblesmåkager med havregrynSå blev det godt nok efterår her i nyborg, - og så på en søndag .. Det kunne da ikke være meget bedre :-). Der er gu noget hyggeligt over dette gråvejr - det kan ihvertfald ikke betale sig, at brokke sig over det, det kommer og går jo?! Sjovt nok! Lev med det og find de positive ting ved det istedet! Hyg indenfor med gode film og lidt søde sager :-). Life goes on people. Der er sgu da intet bedre end at kunne tænde nogle stearinlys, og kunne se dem lyse rummet op når klokken nærmer sig 20 og det forhåbentlige gode tv begynder..

- Ja jeg bruger sgu meget tid nede i fitness world i sådan et vejr - eller, det er faktisk fuldstændig ligegyldigt hvordan vejret er.. Men det føles bare mere okay, at være dernede når vejret alligevel er dårligt. Men ærlig talt "Det føles mere okay" Jeg bestemmer sgu da selv, hvad der er okay for mig?

Nååå.. Det var slet ikke det jeg ville. Jeg har bagt nogle spændende småkager her til formiddag - Jeg kunne sgu ikke sove længe.. Jeg føler mig gammel, som en gammel kone, der står tidligt op i weekenderne, for at bage og gøre rent :-D. MEN HEY! Det er jeg ikke .. Ikke endnu. "Jeg føler mig gammel" .. Oh crap - I did it again.

Hold nu kæft hvor har jeg egentlig savnet at skrive herinde. :-D. Og dele opskrifter! Og tage billeder! Guud jeg hader mit energiniveau her til morgen!

Disse småkager er uden sukker eller tilsat fedtstof - Så jeg tør godt smage :-). Jeg har brugt æblemos(Hjemmelavet med økologiske æbler ude fra en dejlig have på landet).
Hvis I ikke lige har æblemos, så er jeg sikker på, at der kan bruges lidt mælk eller surmælksprodukt istedet.

Jeg har altså en køkkenvægt.... uden batterier. Så jeg lavede dem lidt på slum :-). Jeg er ikke altid lige god til det der med, at følge opskrifter.. Det er sådan her rigtige kokke gør ;-)


Ingredienser til 10 cookies:

  • 1 æg
  • Ca 1-1½ dl æblemos
  • 1 revet æble(Pres lige væden ud af det revne æble inden du tilsætter det)
  • Ca 3 dl havregryn
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • Lidt sødestof


1. Slå ægget ud i en skål og tilsæt æblemosen - Pisk det godt sammen

2. Tilsæt de resterende ingredienser og rør blandingen sammen

3. Det er så her, at du kan tilsætte lidt hakkede nødder, hvis du ikke er en freak som mig(Jeg tør nemlig ikke spise nødder - Og ja, jeg ved godt, at de er fyldt med sunde fedtstoffer - trust me - Jeg er ernæringsassistentelev ;-)))

4. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15-20 min

5. Og gør mig så lige den tjeneste, at kaste dem over på en rist, når du tager dem ud af ovnen, - det gør altså en forskel .. De bliver mere sprøde af det.2 kommentarer: