Jeg fik 16stk
Ingredienser:
- 50g gær
- 50g margarine
- 3 dl mælk
- 1 tsk salt
- 350g groft rugmel
- 50 g knækkede hvedekerner
- ca. 350 g hvedemel
- 1 dl havregryn til drys
- Smuldre gæren i en skål og tilsæt vand og mælk der er lillefinger-varmt
- Tilsæt smeltet margarine og rør indtil blandingen er glat
- Rør salt, rugmel, hvedekerne og det meste af hvedemelet i dejen
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 40min
- Tag derefter dejen ud på et meldrysset bord
- Del dejen i 4 portioner og del hver portion til 4 flutes/boller som sættes på en bageplade
- Lad bollerne efterhæve til dobbelt størrelse(Jeg gav mine 45min)
- Pensel derefter bollerne med mælk eller et sammenrørt æg og drys dem med havregryn
- Bag dem på den næstnederste rille i en forvarmet ovn på ca. 200-225 grader i ca 20-25min
Ingen kommentarer:
Send en kommentar