onsdag den 6. november 2013

Rugmelsboller med revet gulerod og havregryn


Ingredienser til 10 boller:

  • 25 gram gær
  • 2 dl vand
  • 1 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 2 dl A38
  • 2 æg
  • 2-3 revne gulerødder
  • 2 dl rugmel
  • 2 dl havregryn
  • Hvedemel for resten
1. Rør gæren ud i det lunkne vand
2. Tilsæt olie, salt, sukker, A38  samt æg og rør godt
3. Tilsæt de revne gulerødder og rør massen sammen
4. Rør herefter mel samt havregryn i dejen lidt efter lidt - ælt dejen godt
5. Stil herefter dejen til hævning i 1-2 timer under et klæde
6. Brug to skeer til at fordele dejen i 10 på en bageplade beklædt med bagepapir
7. Lad bollerne efterhæve i 30 min
8. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20-25 min

2 kommentarer:

  1. Hej Eva,
    Hvor mange gram alm. hvedemel skal der cirka i? Og kan noget af det eventuelt udskiftes med en grovere type? :-)

    SvarSlet
  2. Hej camilla :-)
    - Vil skylde på 6-800gram,
    og du kan nemt udskifte det med fuldkornshvedemel, speltmel, sigtemel eller en helt anden type. Jeg vil dog stadig anbefale, at du bruger lidt alm, hvedemel, da bollerne ellers vil blive stenhårde. - men prøv dig frem! :-)

    SvarSlet