Ingredienser til 10 boller:
- 25 gram gær
- 2 dl vand
- 1 spsk olie
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 2 dl A38
- 2 æg
- 2-3 revne gulerødder
- 2 dl rugmel
- 2 dl havregryn
- Hvedemel for resten
1. Rør gæren ud i det lunkne vand
2. Tilsæt olie, salt, sukker, A38 samt æg og rør godt
3. Tilsæt de revne gulerødder og rør massen sammen
4. Rør herefter mel samt havregryn i dejen lidt efter lidt - ælt dejen godt
5. Stil herefter dejen til hævning i 1-2 timer under et klæde
6. Brug to skeer til at fordele dejen i 10 på en bageplade beklædt med bagepapir
7. Lad bollerne efterhæve i 30 min
8. Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i 20-25 min
Hej Eva,
SvarSletHvor mange gram alm. hvedemel skal der cirka i? Og kan noget af det eventuelt udskiftes med en grovere type? :-)
Hej camilla :-)
SvarSlet- Vil skylde på 6-800gram,
og du kan nemt udskifte det med fuldkornshvedemel, speltmel, sigtemel eller en helt anden type. Jeg vil dog stadig anbefale, at du bruger lidt alm, hvedemel, da bollerne ellers vil blive stenhårde. - men prøv dig frem! :-)