Disse boller kan spises med god samvittighed, da de indeholder mange gode fibre og tørrede bær.
Jeg fik 22 boller ud af opskriften, 9 store og resten lidt mindre.
Ingredienser:
- 50g gær
- 10 dl lunkent vand
- 4 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 3 tsk salt
- 200g hakkede mandler
- 3 små revede æbler
- 2 dl havregryn(1 dl grovvalsede og 1 dl finvalsede)
- 1 dl rosiner
- 1 dl tørrede tranebær
- 2 dl solsikkekerner
- 300g grahamsmel
- 100g sigtemel
- Mindst 4-500g hvedemel
- Æg til penslning
Fremgangsmåde:
- Opløs gæren i det lunkne vand
- Tilsæt olie, salt, mandler, æbler, havregryn, rosiner, tranebær og solsikkekerner
- Rør tilsidst melet i
- Stil dejen til hævning i ca 40min
- Form dejen til boller og lad dem efterhæve på en bageplade i 20min
- Pensl bollerne med et sammenpisket æg
- Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca 15-20min
Ingen kommentarer:
Send en kommentar